Hozzávalók a tésztához:
-
25 dkg liszt
-
5 dkg vaj
-
5 dkg porcukor
-
1 tojássárgája
-
1 kk szalakáli
-
1 nagy ek
kakaópor
-
pici tej
A szalakálit egy kis
tejben pici cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt
összegyúrjuk. Két felé vesszük és mindegyiket vékonyra kinyújtjuk, majd
megsütjük őket kivajazott sütőlemezen kb 10-15 perc alatt előmelegített
sütőben.
Hozzávalók a töltelékhez:
-
20 dkg margarin
vagy vaj
-
15-20 dkg
porcukor
-
4dl tej
-
1 cs vaníliás
pudingpor
-
baracklekvár
-
1 cs babapiskóta
-
tej rummal
kikeverve az áztatáshoz
-
puncs ízű
tortabevonó máz
A pudingot megfőzzük, majd
lefóliázva hagyjuk kihűlni teljesen. A vajat habosra keverjük a cukorral és
hozzákeverjük a kihűlt pudingot is. Az egyik lapot kicsit meglocsoljuk a rumos
tejjel, majd a krém felét rákenjük. A babapiskótákat megáztatjuk a rumos tejben
és egymás mellé tesszük őket a krémre, ahány sor kijön, nekem kb 6 sornyi lett
egymás mellett. Majd megkenjük őket egy kis lekvárral és befedjük a krém másik
felével és rátesszük a másik lapot és a mázzal megkenjük, hagyjuk egy éjszakát,
hogy összeérjenek az ízek és, hogy a babapiskóta megpuhuljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése