Hozzávalók a
tésztához:
-
10 dkg
étcsokoládé
-
20 dkg vaj
-
3 evőkanál
keserű kakaópor
-
3 tojás
-
15 dkg
kristálycukor
-
1/2 cs
sütőpor
-
15 dkg
finomliszt
A kókuszos
réteghez:
-
1 tojás
-
4 evőkanál
kristálycukor
-
4 dkg
kókuszreszelék
-
25 dkg
mascarpone
-
2 evőkanál
finomliszt
A csokoládét a vajjal együtt lábasba tesszük és
kevergetve összeolvasztjuk, közben hozzáadjuk a kakaóport is és simára
keverjük, majd kihűtjük. Ezt a műveletet vízgőz felett is el lehet végezni. A
tojásokat a cukorral krémesre, habosra keverjük. A kakaós-csokis vajat, miután
kihűlt, fakanállal óvatosan a tojásos-cukros masszához forgatjuk. A sütőport
elkeverjük a liszttel és szintén a fakanalat használva óvatosan beleforgatjuk (
át is lehet szitálni ). A tortaformát ( kisebb tepsibe is meg lehet sütni ) kivajazzuk, kilisztezzük és beleöntjük a csokis masszát. A kókuszos réteghez a
hozzávalókat simára keverjük és óvatosan a kakaós tésztára öntjük és
elegyengetjük. Előmelegített sütőben kb egy óra alatt készre sütötjük (ha
nagyon pirulna a teteje, sütés közben takarjuk le alufóliával). A sütőből
kivéve kicsit hűlni hagyjuk. Porcukorral tálaláskor megszórhatjuk, de én 1
gombóc fagyit is el tudok képzelni mellé. Isteni finom és nagyon csokis!!! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése