Hozzávalók a piskótához:
-
4 ek liszt
-
1 tasak sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
4 tojás
-
4 ek cukor
-
4 ek víz
Krémhez:
-
1 tasak kókuszos pudingpor
-
4 dl tej
-
15 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
-
8 dkg kókuszreszelék
Szóráshoz:
-
2 dkg kókuszreszelék
A
sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A
lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. Egy másik tálban a
tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vízzel. A tojás fehérjét
kemény habbá verjük, majd a sütőporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük.
A sűrű masszát a tepsibe simítjuk és kb 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Egy nagyobb
konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és határozott mozdulattal
szépen feltekerjük a konyharuha segítségével. Hagyjuk teljesen kihűlni. Addig a
pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük és folpack-kal
letakarva, hogy ne bőrösödjön meg, hagyjuk kihűlni. Közben a porcukrot habosra
keverjük a margarinnal. Ha minden kihűlt, a porcukros krémet a pudingossal és a
kókuszreszelékkel összekeverjük. A piskótát kitekerjük. A krém 2/3-ad részével
megkenjük, és ismét feltekerjük. A maradék krémet szépen elsimítjuk a piskóta
külső részén és megszórjuk kevés kókuszreszelékkel. 1-2 órát a hűtőben
pihentetjük, ezután szépen szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése