Hozzávalók:
-
fél kg csirkemáj
-
3 tojás
-
6 db krumpli
-
petrezselyem
-
só
-
bors
-
őrölt kömény
-
3-4 ek majoranna
-
2-3 gerezd fokhagyma
-
8-10 evőkanál zsemlemorzsa
-
1 cs bacon szalonna
A májat megmossuk, és ledaráljuk,
majd a tojások sárgájával, valamint a fűszerekkel simára keverjük. A bacont
csíkokra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. A szintén megmosott és megpucolt
krumplit a lereszeljük a reszelő kisebbik felén, és a zsemlemorzsával, baconnel
együtt hozzáadjuk a májhoz, majd óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
Forró olajba szaggatva ropogósra sütjük. Rizzsel vagy burgonyapürével
fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése