Hozzávalók:
-
2
tojás
-
20
dkg cukor
-
1
dl tej
-
1
dl olaj
-
25
dkg liszt
-
2
ek cukrozatlan kakaópor
-
1
cs sütőpor
-
1
cs vanília pudingpor
-
4,5
dl tej
-
1
kis doboz tejföl
-
porcukor
A pudingot a
szokásos módon megcsináljuk, csak cukor nélkül és 4,5 dl tejjel, majd folpackal
letakarva, hogy ne bőrösödjön meg a teteje, kihűtjük. A 2 tojásfehérjét csipet
sóval kemény habbá verjük. A 2 tojássárgáját a 20 dkg porcukorral kikeverjük,
hozzáadjuk a tejet, az olajat, a kakóport, a lisztet és a sütőport és simára
keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert habot. Kivajazunk,
kilisztezünk egy tepsit és beleöntjük a kakaós masszát. Majd egy evőkanállal
rárakosgatjuk a kihűtött pudingot tetszés szerint és betesszük sülni. ha
megsült még forrón a tetejére kenjük a kis doboz tejfölből és porcukorból
kikevert masszát és hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése