Hozzávalók:
-
1 kg filézett csirkemell
-
1 cs szeletelt bacon
-
1 cs mirelit vagy friss spenót
-
1 nagy doboz tejföl
-
20 dkg sajt
-
3 tojás
-
3 ek liszt
-
5 gerezd fokhagyma
-
só, bors, szerecsendió
-
vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
A csirkemellet apró darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük kis
szerecsendióval, és megkeverve állni
hagyjuk, amíg a többi hozzávalót elő nem készítjük. A spenótot picit sóval,
borssal és 3 gerezd fokhagymával egy serpenyőbe megfuttatjuk. Egy őzgerinc
formát vagy kenyérsütő formát kivajazunk, majd morzsázunk, és kibéleljük a
bacon szeletekkel. A tejfölt a tojásokkal, a liszttel, a reszelt sajttal és 2
gerezd reszelt fokhagymával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük
a húsokat. A baconnal kibélelt formákba töltjük a húsos massza felét, a
közepére végig spenótot kanalazunk, majd befedjük a maradék masszával. A
baconok formából kilógó végeit a masszára hajtogatjuk. Előmelegített
sütőben kb. 45 percig sütjük,
hagyjuk kicsit hűlni, majd kiborítjuk egy tepsibe és addig sütjük, amíg a bacon
szép piros nem lesz. Én előző nap megsütöttem a formába, kihűtöttem és utána
borítottam ki és másnap sütöttem meg pirosra tepsibe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése