Hozzávalók a palacsinta tésztához:
- 25
dkg rétesliszt
- 5
dl tej
- 2
dkg élesztő
- 2
tojás
- 1
tk. só
- 1
kk. cukor
1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az
élesztőt. A lisztet simára keverjük a tojások sárgájával, a maradék 4 dl
tejjel, a sóval és a felfuttatott élesztővel. A tojások fehérjéből kemény habot
verünk egy csipet sóval és ezt beleforgatjuk a tésztába óvatosan majd letakarva
1 órán át kelesztjük. A sűrű masszából olajjal vékonyan kikent serpenyőben a
szokásos módon palacsintát sütünk. 8-10 db lesz ebből a mennyiségből, ki milyen
vastagságúra süti.
Hozzávalók a töltelékhez:
-
2 nagy tejföl
-
1 Apetina sajt ( juhtúró, Feta )
-
25 dkg túró
-
5-10 dkg friss spenót
-
10-15 dkg paprikás szalámi
-
5 dkg reszelt sajt
-
2 paradicsom
-
2 főtt tojás
-
1-2 gerezd fokhagyma
-
fél fej vörös vagy lilahagyma
-
egész kömény
-
pirospaprika
Díszítéshez:
-
sárga és zöld paprika
-
paradicsom
-
uborka
-
1-2 főtt tojás
-
paprikás szalámi
-
petrezselyemzöld
Az egyik krémhez körözöttet készítünk a túróból, egy
nagy tejfölből, apróra vágott lilahagymából, köményből, pirospaprikából, sóból.
A másikhoz a juhtúrót simára keverjük a másik nagy tejföllel, ebből több kell,
hogy kijöjjön, mert a torta külsejét is ezzel kenjük meg, ha sűrű tehetünk még
bele egy kis pohár tejfölt is és reszelt fokhagymával ízesítjük. A spenót
leveleket megtisztítjuk és kevés olajban megpároljuk, reszelünk rá fokhagymát,
megszórjuk sóval borssal, majd jöhet a rétegezés. Veszünk egy palacsintát,
megkenjük egy kis körözöttel és teszünk rá szalámi szeleteket, aztán jöhet a
következő palacsinta, arra meg a sajtkrémből kenünk és tojás karikákat teszünk
rá, megint palacsinta, körözött, rá reszelt sajt,palacsinta, sajtkrém spenót
levelek, palacsinta, körözött paradicsom, ameddig van palacsintánk, kedvünk
szerint tölthetjük, én csak leírtam, hogy én hogyan csináltam. A lényeg, hogy
végül palacsintával betakarjuk és a sajtkrémmel a tetejét és az oldalát is
bekenjük. Az oldalára apróra vágott petrezselymet teszünk, a tetejét pedig
ízlés és kreativitás szerint megdíszítjük,majd hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése