Hozzávalók a
derelyéhez:
-
40
dkg krumpli
-
1
ek vaj
-
1
tojás
-
liszt
-
csipet
só
A
töltelékhez:
-
25
dkg túró
-
1
ek tejföl
-
3
ek búzadara
-
porcukor
ízlés szerint
-
1
tojás
A
töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük és hűtőbe tesszük. A krumplit
meghámozzuk, kockákra vágjuk és puhára főzzük, majd összetörjük. Ha kihűlt,
akkor összegyúrjuk a tojással, vajjal, sóval és annyi liszttel, hogy rugalmas
tésztát kapjunk. A tésztát nem hagyjuk pihenni, hanem azonnal vékonyra nyújtjuk
és vágjuk fel négyzetekre. Minden négyzet közepére tegyünk a túró töltelékből .
A négyzeteket átlósan hajtogassuk háromszögekké, széleit szorosan nyomkodjuk
össze, majd forrásban lévő, kicsit sós és olajos vízben főzzük ki. Ha feljönnek
a víz tetejére onnantól számítva 5 percig főzzük őket és ne tegyünk bele
egyszerre 5-6-nál többet. Amíg főnek, addig pirítsunk zsemlemorzsát kevés
olajjal és abba forgassuk a derelyéket. Porcukorral és tejföllel fogyasszuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése