Hozzávalók:
-
4-5
db nagyobb burgonya
-
1
fej vöröshagyma
-
3-4
gerezd fokhagyma
-
só,
bors
-
2
tojás
-
liszt
-
1
cs. sütőpor
-
tejföl
-
sajt
-
petrezselyemzöld
A burgonyát
meghámozzuk és a reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljük. A vörös és fokhagymát
apróra vágjuk vagy a reszelő kis felén pépesre reszeljük, kinek hogy tetszik.
Jöhet bele még a 2 tojás só, bors, sütőpor és annyi liszt, hogy sűrű nokedli
tésztát kapjunk. Majd forró olajba kis halmokat teszünk és pirosra sütjük a
tócsnikat. A tetejére pedig összekeverünk tejfölt, (a reszelő nagy lyukú oldalán
lereszelt) sajttal és apróra vágott petrezselyemzölddel és ezzel jól
megpúpozzuk őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése