Hozzávalók 4 személyre:
-
4 db camembert sajt
-
1 csomag leveles tészta (a
hűtőpultokban kapható tekercses, nem a fagyasztott)
-
áfonya vagy erdei gyümölcsös lekvár
A tészta kenéséhez:
-
1 tojás
A sütőt melegítsük
elő. A leveles tésztát 10 perccel azelőtt vegyük ki a hűtőből, hogy dolgozni
kezdenénk vele. Tekerjük ki, majd vágjunk belőle akkora négyzeteket,
amekkorával be tudjuk csomagolni a sajtokat. Ha olyan leveles tésztát kapunk
ami nincs kinyújtva vékonyra, akkor sodorjuk ki. Helyezzük a négyzet közepére a
korongot. A sarkokat középre hajtjuk, és mindenhol jól eldolgozzuk a sajt
lehetséges menekülési útját. A hajtott rész kerül alulra. A tetejére a
maradék tésztából díszt készítünk – ez lehet masni, de használhatjuk a kisebb
mézeskalács formákat is, így kerülhet a tésztacsomag tetejére fenyőfa, csillag,
hold. Amikor elkészültünk a díszítéssel, lekenjük a tésztát felvert tojással. Miután
az összes camembert-rel elvégeztük ezt a feladatot, egy tepsibe sütőpapírt
helyezünk, rátesszük a tésztába csomagolt sajtokat és amíg szép pirosak nem
lesznek megsütjük őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése