Hozzávalók:
-
4
db pisztráng
-
10
gerezd fokhagyma
-
1
kis csokor petrezselyemzöld
-
olaj
-
2
kk pirospaprika
-
2
kk rozmaring
-
1
kk őrölt fekete bors
-
2
kk majoranna
A halakat a
megtisztítás után besózzuk kívül, belül. 6 gerezd fokhagymát lereszelünk és
hozzáadunk 6 ek olajat és a fűszereket, összekeverjük. A halakat egyesével
sütőzacskóba tesszük és az elkészített páccal bekenjük őket. A hasukba utólag
még egy-egy gerezd lereszelt fokhagymát helyezünk. A sütőzacskó száját jól
megkötjük. ( Én a zacskóról szoktam levágni egy csíkot és azzal kötöm össze. )
A zacskót megszurkáljuk és már mehet is a hal az előmelegített sütőbe 30-40
percre, majd a zacskót felvágjuk, kiborítjuk belőle a halakat és még sütjük
15-20 percig. Akkor a legjobb, ha a bőre hólyagosra sül, de hamarabb is
kivehetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése