Hozzávalók a
tésztához:
-
35-40
dkg liszt
-
2
tojás
-
12
dkg méz
-
7
dkg cukor
-
7
dkg darált dió
-
1
kk szódabikarbóna
Töltelékhez:
-
6
dl tejföl
-
7
ek porcukor
-
14
dkg darált dió
A tésztához
a hozzávalókat jól összegyúrjuk, alaposan meglisztezett deszkán kinyújtjuk és
tepsi hátán 3 lapba megsütjük. A tepsi tetejét sütés előtt vajazzuk,
lisztezzük. A lapok hamar megsülnek. A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a
lapok közé simítjuk, pár órát (de a legjobb ha 1 éjszakát) állni hagyjuk, majd a tetejére kevés porcukrot
szórunk és szeleteljük. Merem állítani, hogy ennél finomabb diós sütit még nem
ettem, érdemes kipróbálni!!! Ez az egyik kedvencem :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése