Hozzávalók a
tésztához:
-
2 ek tej
-
1 dkg szalakáli
-
30 dkg finomliszt
-
5 dkg keserű kakaópor
-
5 dkg porcukor
-
10 dkg vaj
-
1 tojás
-
2 ek tejföl
A krémhez:
-
4 csomag étcsokoládé ízű
pudingpor
-
25 dkg kristálycukor
-
1,5 l tej
-
10 dkg vaj
A tetejére:
-
porcukor
-
keserű kakaópor
A szalakálit
feloldjuk a langyos tejben. A lisztet elkeverjük a kakaóporral ls egy tálba
szitáljuk. Hozzászitáljuk a porcukrot is, majd beledaraboljuk és elmorzsoljuk benne
a vajat. A szalakális tej, a tojás és a tejföl hozzáadásával egynemű tésztává
gyúrunk, három részre osztva cipókká formázzuk és folpack-ba csomagolva a
cipókat 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Pihentetés után a hűtőből kivéve egyenként
tepsi méretű lappá nyújtjuk a tésztacipókat, villával megszurkáljuk és a tepsi
időközben zsírozott, lisztezett hátoldalán megsütjük őket. Előmelegített sütőben
a sütési idő szűk negyedóra. A sütőből kivéve sütőpapírra csúsztatjuk az első
lapot, majd a másik két kisült lapot az elsőre helyezzük. Amíg hűlnek a lapok,
elkészíthetjük a krémet: a pudingport nagy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot
és a tejet, és közepes lángon, folytonos keverés mellett sűrű pudinggá főzzük.
A tűzről lehúzva elkeverjük benne a margarint. Az első lapot rajt hagyjuk a sütőpapíros
tepsin, amire sütés után helyeztük, ráöntjük a forró puding felét. Erre jöhet a
második lap, majd a puding másik fele, végül a harmadik lap - ezt tehetjük
fordítva is, így simább lesz a süteményünk teteje. Egy éjszakára hűtőbe tesszük
a süteményt. Másnap kockákra vágjuk, tetejét porcukorral és sablon segítségével
kakaóporral díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése