Hozzávalók:
-
50
g vaj
-
1kk
kristálycukor
-
só
-
1
dl főzőtejszín
-
300
g zöldborsó
-
1
ek liszt
A vajon
megfuttatjuk a zöldborsót, majd megszórjuk 1 ek liszttel és felengedjük annyi
vízzel amennyi éppen ellepi, sózzuk, hozzáadjuk a cukrot és addig főzzük, míg
megpuhul a borsó. Majd leturmixoljuk, leszűrjük és tejszínnel dúsítjuk.
Hozzávalók a
házi levesgyöngyhöz:
-
1
tojás
-
70
g liszt
-
75
ml tej
A
hozzávalókat összekeverjük és forró olajba apránként
beleszaggatjuk ( én nokedli szaggatót használtam, de ha valakinek van kisebb lyukú szaggatója az jobb ) az olajba és szép aranybarnára sütjük, lecsepegtetjük és a leves
mellé tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése