Hozzávalók a Brownie-hoz:
- 300 g étcsoki
-
10 dkg vaj
-
4 db tojás
-
5-10 dkg cukor
-
1 csomag van.cukor
- 14 dkg liszt
Krémhez:
- mascarpone
- nutella
A csokit gőz felett megolvasztjuk a vajjal, majd
kicsit hagyjuk hűlni. Egy másik tálban közben összekeverjük a tojásokat a
cukorral és a vaníliás cukorral. Az így kapott két masszát összekeverjük.
Szépen lassan beleszitáljuk a lisztet, simára keverjük. Kivajazott,
kilisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben sütjük. Nem kell, hogy a
"villateszten" átmenjen, vagyis egy kicsit még rátapadhat a tészta a
villára/fogpiszkálóra/hústűre (amivel megnézzük, kész van-e), hűlés közben még
szilárdul :). Magában is jó, de ha egy kis mascarpónét kikeverünk nutellával
úgy még jobb, de ha még adunk hozzá egy gombóc karamell fagyit vagy vaníliát
mennyei édesség! Ez az egyik kedvencem!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése