Hozzávalók a
pita tésztához:
-
25
dkg liszt
-
1,5
dl víz
-
2
dkg élesztő
-
csipet
só, cukor
A salátához:
-
100
g csemege uborka
-
1
kis fej jégsaláta
-
fél
fel lila káposzta
-
50
g lilahagyma
Az öntethez:
-
1
nagy pohár tejföl
-
2-3
gerezd fokhagyma
-
só,
bors
A húshoz:
-
300
g lapocka
-
300
g marhahús
-
100
g szalonna
-
3-4
gerezd fokhagyma
-
fél
csokor snidling
-
morzsolt
vagy friss kakukkfű
-
1
tk só
-
bors
A pita
tésztához a lisztet egy tálba tesszük, közepére egy mélyedést csinálunk és belemorzsoljuk
az élesztőt, megszórjuk egy csipet cukorral és a langyos vizet is hozzáöntjük,
majd letakarjuk és hagyjuk, hogy felfusson. Utána hozzáadjuk a sót is és
összegyúrjuk, dagasztjuk picit, majd liszttel megszórva letakarjuk és hagyjuk,
hogy a duplájára keljen. Majd elosztjuk, nekem 8 db jött ki ebből az adagból,
és mind a 4 bucit vékonyra kinyújtjuk, letakarjuk és hagyjuk még egy picit
kelni, majd olajjal kenjük meg a tetejét vékonyan és tegyük az előmelegített
sütőbe magas fokozatra és süssük 10-15 percig. Nem kell hogy megpiruljon. A
salátához a káposztát legyaluljuk, a jégsalátát, a lilahagymát és az uborkát pedig csíkokra vágjuk és
összekeverjük. Az öntethez a tejfölt a zúzott fokhagymával, sóval, borssal
kikeverjük. A húshoz ledaráljuk egybe a sertés, marha húst és a szalonnát, majd
sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a zúzott fokhagymát, az apróra vágott
snidlinget és a kakukkfüvet (lehet intenzíven).
Majd krokett alakúra formázzuk őket és kevés olajban pirosra sütjük őket
és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése