Hozzávalók:
-
5
tojás
-
3
dl tej
-
15
dkg liszt
-
5
dkg cukor
-
25
dkg gesztenyepüré
-
őrölt
fahéj
-
narancslekvár
-
csipet
só
-
olaj
A
tojássárgákat kikeverjük a tejjel, csipet sóval, és a liszttel. A fehérjét
elkezdjük egy csipet sóval felverni, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá
verjük. Majd a tésztához forgatjuk óvatosan, hogy ne törjük össze. Lehet bele
tenni fahéjat de akár kakaóport is aki akar. Olajjal kikent serpenyőbe alacsony
lángon sütjük, belemerünk egy merőkanálnyit és egy evőkanál segítségével
elsimítjuk a palacsintasütőben és mindkét oldalát megsütjük. Ugyanígy járunk el a többivel is minden palacsinta előtt olajozzuk ki a sütőt. Majd jöhet a
rétegzés, megkenjük a lekvárral az első palacsintát, reszelünk rá a gesztenyemasszából
majd jöhet a következő palacsinta és így tovább. A tetejére már nem jön semmi,
én naranccsal díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése