Hozzávalók a tésztához:
-
50 dkg burgonya
-
50 dkg liszt
-
1,5 dl tej
-
4 dkg élesztő
-
2 tojássárgája
-
2 evőkanál olaj
-
1 teáskanál só
A töltelékhez:
-
8 háromszög alakú
krémsajt
-
20 dkg száraz sajt
A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, sós
vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk langyosra hűlni. A tejet
meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet
elvegyítjük a sóval, hozzáadjuk a megtört burgonyát, az élesztős tejet, a
tojássárgákat és összegyúrjuk. Beledagasztjuk az olajat is. A tésztát
kinyújtjuk fél centisre, formával kiszaggatjuk kör alakúra. Letakarva meleg
helyen 1 órát kelesztjük, majd bő forró olajban kisütjük. Ehetjük lekvárral
vagy sajttal tejföllel. De itt egy sajttal töltött változat még sütés előtt. A
sajtot lereszeljük, a krémsajtokat kettévágjuk. Mindenik második kör közepébe
teszünk egy fél krémsajtot, egy kanál reszelt sajtot és egy üressel betakarjuk,
széleit lenyomkodjuk és ezután ugyanúgy mint a simánál. Köretnek húsok mellé is
kitűnő!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése