Hozzávalók:
-
600
g csirkemell filé
-
150
g zöld olívabogyó
-
250
g gomba
-
300
g paradicsom
-
6
gerezd fokhagyma
-
2
kg burgonya
-
só,
bors
-
szárított
kakukkfű
-
1
dl fehérbor
-
1
kis fej vöröshagyma
A
csirkemellet sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel és bedörzsöljük 3
gerezd reszelt fokhagymával és tegyük be a hűtőbe 1-2 órára. A raguhoz a
vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a
felszeletelt gombát és tovább pároljuk, végül belekeverjük a felkarikázott
olívabogyót, a 3 gerezd reszelt fokhagymát és a bort. A paradicsomok alját X
alakba bevágjuk és lobogva forró vízbe tesszük 1-2 percre, ha már látni, hogy a
héja kezd leválni, kivesszük, leöntjük róla a vizet és hideg vízbe kihűtjük.
Majd leszedjük a héját, és a magját kiszedjük, a húsát pedig felkockázzuk és
mielőtt tálalunk hozzákeverjük a raguhoz. A burgonyát felvágjuk gyufaszál hosszú és vastagságúra és bő olajban
kisütjük. Végül pedig a csirkemellet is pirosra sütjük egy serpenyőben. Tálaláskor
teszünk egy halmot a krumpliból, rá a csirkemell és a tetejére a ragu!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése