Hozzávalók a
gesztenyés alaphoz:
-
2
csomag gesztenyemassza
-
25
dkg darált háztartási keksz
-
rum
vagy rumaroma ízlés szerint
-
5
dkg porcukor
-
tej
Krémhez:
-
9
dl tej
-
3
csomag vaníliás puding
-
15
dkg porcukor
-
25
dkg margarin
Ezen kívül:
-
3
dl Hullala tejszínhab
-
1
csomag babapiskóta
Az alaphoz a
hozzávalókat összegyúrjuk, annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon és ne
legyen se túl kemény, se lágy! A krémhez a tejet felfőzzük a cukorral,
hozzáadjuk a pudingport amit előtte kevés hideg tejjel kikevertünk, majd ha
besűrűsödött, akkor lefedjük folpack-kal közvetlenül a pudingot, nem a lábost
amibe csináltuk, rásimítjuk a puding tetejére és hagyjuk kihűlni. Majd a
margarinnal krémesre keverjük. Az alapot egyenletesen egy 30x20 cm-es tepsi
aljára nyomogatjuk, rákenjük a krém felét. A babapiskótákat rumos tejbe
forgatjuk, de vigyázzunk, nehogy túlságosan megszívják magukat, csak mártsuk
bele mindkét oldalát és vegyük is ki. Majd jöhet rá a krém másik fele és végül
a kemény habbá vert tejszín. Kakaóporral megszórjuk szitán át és mehet a hűtőbe
3-4 órára de akár egy éjszakára is! Mennyei sütemény!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése