Hozzávalók:
-
25
dkg liszt
-
20
dkg vaj
-
18
dkg kristálycukor
-
csipet
só
-
3
tojás
-
2
citrom
-
2
ek étkezési keményítő
-
1
cs. vaníliás cukor
-
45
dkg zsíros krémes túró
-
6
dkg kristálycukor
-
1
dl főzőtejszín
-
25
ml sűrített tej
A lisztet 13
dkg vajjal, 8 dkg cukorral, a sóval és 1 tojással sima tésztává összedolgozzuk.
Kb. 30 percre hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán 30-32 cm átmérőjű kerek
lappá kinyújtjuk. Margarinnal kikent gyümölcstortaformába fektetjük, az alját
villával megszurkáljuk és sütőpapírt terítünk bele és beleszórjuk a száraz
borsót ( azért, hogy a tészta ne tudjon megdagadni ) és előmelegített sütőben
magas fokozaton 20 percig sütjük. A borsót és a papírt eltávolítjuk. A maradék
2 tojást a vaníliás cukorral és a maradék 10 dkg cukorral krémesre kikeverjük,
hozzáadjuk a túrót, a citrom reszelt héját és 1 dl levét és a keményítőt, majd
simára kikeverjük és az omlós tortalapra öntjük és még kb 20 percre
visszatesszük a sütőbe de már alacsony fokozatra. Majd kihűtjük. A 6 dkg cukrot
karamellizáljuk és állandó keverés mellett felöntjük a tejszínnel, a sűrített
tejjel, majd felforraljuk. Belekeverjük a maradék 7 dkg vajat és alacsony
fokozaton 10-15 percig főzzük, közben többször megkeverjük, megvárjuk, míg a
karamell teljesen szétolvad. 7-10 percig hűlni hagyjuk és egyenletes rétegben a
pite tetejére kenjük. 2 órára hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése