Hozzávalók:
-
3-4
db piros kaliforniai paprika
-
1
kis fej vöröshagyma
-
2-3
gerezd fokhagyma
-
2
paradicsom
-
só,
bors
-
pirospaprika
-
2
kk paprikakrém
-
chilipor
vagy pehely
-
2
dl vörösbor
-
2dl
főzőtejszín vagy tejföl
-
1
csapott ek liszt
A paprikákat
megmossuk, szárazra töröljük, félbe vágjuk, kicsumázzuk és egy tepsibe tesszük
és jó alaposan megsütjük, hogy ráncos legyen, ( az se baj ha a héj része fekete
lesz ), majd még forrón nejlon zacskóba tesszük és bekötjük negyed órára. Majd
utána kivesszük és lehúzzuk a héját, a húsát pedig kockára vágjuk. A
vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajban megpároljuk, hozzáadjuk a
paradicsomot, sót, borsot, chilit, fokhagymát, pirospaprikát, majd rászórjuk a
lisztet és felöntjük a borral, kiforraljuk, majd a tejszínt, a paprikakrémet és
a paprika kockákat is hozzáadjuk, ha felforrt lepürésítjük és a kifőzött
makaróni tésztával tálaljuk. Bele is lehet keverni a tésztát, de tálalásnál rá
is lehet merni! Reszelt sajttal megszórjuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése