Hozzávalók a
húshoz:
-
kb
1 kg csont nélküli rövidkaraj
-
1
kis tubusos piros arany
-
tejföl
-
sajt
a tetejére
-
só,
bors, majoranna
A karajt
vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk borsozzuk és bevagdossuk körbe a széleit
picit, hogy ne ugorjon majd össze a hús és egy serpenyőbe kevés olajban
elősütjük őket. Majd egy kiolajozott tepsibe fektetjük őket egymás mellé.
Megszórjuk őket majorannával, majd mindegyikre kenünk piros aranyat, majd egy
kis tejfölt, mindegyiket vékonyan, és megszórjuk reszelt sajttal. A serpenyőbe
visszamaradt zsiradékra öntünk egy kis fehérbort és felforraljuk, ezáltal
feljönnek a letapadt részek. Majd ezt a levet a husik közé csurgatjuk óvatosan,
majd pirosra sütjük. Közbe ha elfövi a levet egy pici vizet még lehet közéjük
önteni, de nem kell sok, nagyon omlós, finom és egyszerű fogás!
Hozzávalók a
salátához:
-
1
ek mustár
-
1
ek olivaolaj
-
4
ek natúr joghurt, só, bors
-
1
fejes saláta
-
1
kígyóuborka
Simára
keverjük a mustárt az olajjal, joghurttal, sóval, borssal. A salátát megmossuk és apró darabokra tépkedjük, majd összeforgatjuk
az öntettel, az uborkát legyaluljuk és a tetejére tesszük. Én még párolt rizst készítettem hozzá, amihez kevertem egy kis lenmagot és zabkorpát!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése