Hozzávalók:
-
1 fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3-4 ek bazsalikom pesztó
-
1 kg burgonya
-
3-4 db babérlevél
-
21 dl tejföl
-
2-3 ek étkezési keményítő
-
2 cikk citrom reszelt héja, kifacsart leve
-
só
-
frissen őrölt bors
A
hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott
burgonyát és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk adunk
hozzá babérlevelet és puhára főzzük. Majd a tejfölt a reszelt fokhagymával, a
pesztóval és a keményítővel kikeverjük és behabarjuk vele a főzeléket és egy
kis citromlével ízesítjük.
Én
házilag készítettem pesztót itt a recept:
http://izekpalotaja.blogspot.hu/2014/09/peszto-keszites.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése