Hozzávalók
4 személyre:
12 közepes fej fehér csiperkegomba
12 vékony szelet füstölt császárszalonna (húsosabb fajta)
20 dkg túró
10 dkg trappista sajt reszelve
2 gerezd zúzott fokhagyma
őrölt fekete bors
só
A gombafejeket megtisztítjuk. A töltelékhez a túrót villával áttörjük, sóval-borssal és fokhagymával ízesítjük, majd alaposan elkeverjük benne a reszelt sajtot. A túrós masszával megtöltjük a gombafejeket, és mindegyiket becsomagoljuk 1 szelet szalonnába. Egy kis tepsit vékonyan kikenünk olajjal, beletesszük a töltött gombákat, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Köretnek én rizst csináltam, de fűszeres burgonyával még finomabb kakukkfűvel sóval, borssal, petrezselyemmel megszórva.
12 közepes fej fehér csiperkegomba
12 vékony szelet füstölt császárszalonna (húsosabb fajta)
20 dkg túró
10 dkg trappista sajt reszelve
2 gerezd zúzott fokhagyma
őrölt fekete bors
só
A gombafejeket megtisztítjuk. A töltelékhez a túrót villával áttörjük, sóval-borssal és fokhagymával ízesítjük, majd alaposan elkeverjük benne a reszelt sajtot. A túrós masszával megtöltjük a gombafejeket, és mindegyiket becsomagoljuk 1 szelet szalonnába. Egy kis tepsit vékonyan kikenünk olajjal, beletesszük a töltött gombákat, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Köretnek én rizst csináltam, de fűszeres burgonyával még finomabb kakukkfűvel sóval, borssal, petrezselyemmel megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése