Hozzávalók a
húshoz 4 személyre:
-
4
db csirkemell
-
kb
15 dkg gépsonka
-
20
dkg sajt
-
20
dkg bacon szalonna
-
só,
bors
A mártáshoz:
-
50
g vaj
-
50
g liszt
-
5
dl tej
-
5
dkg sajt
-
szerecsendió,
só, bors
A
csirkemelleket bevágjuk és szétnyitjuk, majd kiklopfoljuk, sózzuk borsozzuk és
gépsonka szeleteket terítünk rá, hogy az egészet befedje. Majd az egyik felére
reszelt sajtot teszünk vízszintesen és feltekerjük, majd bacon szalonnába
tekerjük és egy kiolajozott tepsibe téve pirosra sütjük. Ha kész, a húsokat
kivesszük, a visszamaradt zsiradékot pedig a mártáshoz felhasználjuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet,
kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a visszamaradt zsiradékkal és kb 4dl forró
tejjel, felforraljuk folyamatos keverés mellett majd ha még kell öntünk hozzá
tejet, ha nagyon sűrű. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
Kukoricás rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése