Hozzávalók:
-
20
dkg liszt
-
2
tojás
-
3
dl tej
-
1,5
dl szóda
-
csipet
só
-
1
ek cukor
-
2
ek olaj
Töltelékhez:
-
1
csomag vaníliás pudingpor
-
1
csomag epres pudingpor
-
1
liter tej
-
10
dkg cukor
-
kb
30 dkg eper
A tojásokat
üssük egy mély tálba és habverővel keverjük habosra. Adjuk hozzá apránként a
lisztet és a tejet, ízesítsük sóval, cukorral és dolgozzuk csomómentesre. Végül
keverjük bele a szódát és az olajat is. Kiolajozott palacsintasütőben süssük ki
a palacsintákat vékonyra szokás szerint. A töltelékhez készítsük el külön-külön
a pudingokat, az epret pedig vágjuk kis darabokra. Majd a palacsintákat
felváltva kenjük meg a kétféle pudinggal és helyezzük őket egymás tetejére és
minden puding rétegre szórjunk egy kis epret. A teteje palacsintával zárul,
hagyjuk kihűlni, majd tegyük kb egy órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és
a puding jól megdermedjen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése