Hozzávalók
4 nagy pohárhoz:
·
10 dkg étcsokoládé
·
1 evőkanál cukor
·
1 pohár (180 g) natúr joghurt
·
1 dl habtejszín
·
15 dkg teljes kiőrlésű zabkeksz
·
kb 30- 40 dkg eper
a
díszítéshez:
·
1 dl tejszínhab
·
cukrozott kakaópor
Az
étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd elkeverjük benne a cukrot, majd
időnként meg-megkeverve pár percig hűlni hagyjuk. Fokozatosan adagolva, folyamatosan
kevergetve beledolgozzuk a tejszínt (nem kell habbá verni csak beleönteni) és a
joghurtot is. A kekszet késes aprítóval morzsásra törjük, az epret megtisztítjuk
és feldaraboljuk. A poharak aljába elosztunk egy kis kekszmorzsát, erre tesszük
a csokoládés joghurtkrémet, rá az epret, majd ismét a kekszmorzsa, végül a
maradék joghurtos krém és az eper. Tálalás előtt a poharak tetejét a maradék 1
dl habbá vert tejszínnel díszítjük, amit cukrozott kakaóporral megszórunk.
Mennyei finomság!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése