Hozzávalók: (kb. 28×38 cm-es
tepsihez)
- 25dkg puha vaj
- 25dkg porcukor
- 25dkg liszt
- 4 tojás
- 2 tk sütőpor
- 30-40 dkg rebarbara és eper felesbe
- 2cs vaníliás pudingpor
- 7dl tej
- 8dkg cukor
- 40dkg tejföl
- 25dkg puha vaj
- 25dkg porcukor
- 25dkg liszt
- 4 tojás
- 2 tk sütőpor
- 30-40 dkg rebarbara és eper felesbe
- 2cs vaníliás pudingpor
- 7dl tej
- 8dkg cukor
- 40dkg tejföl
A rebarbarát megtisztítjuk (vékonyan
meghámozzuk), és kb 1-2 cm-es darabkákra vágjuk. Az epreket is megmossuk,
kicsumázzuk, és hasonló méretű darabokra vágjuk, mint a zöldséget. De persze
lehet bele tenni rebarbara helyett kivit, málnát, ribizlit, cseresznyét,
meggyet, barackot is. A tésztához elvegyítjük a lisztet a sütőporral. A vajat
krémesre keverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk a tojásokat, és a sütőporos
lisztet. Vajazott-lisztezett tepsibe
simítjuk és rászórjuk a rebarbara és az eperdarabokat. A sütőt
előmelegítjük és majdnem készre sütjük. Közben, elkészítjük a krémet. A
pudingporból a tejjel és a cukorral kész pudingot főzünk. Majd ha kissé hűlt,
de még jó meleg, hozzáadjuk a tejfölt, és alaposan kikeverjük. A majdnem
teljesen megsült tésztát kivesszük, és a vaníliás krémet a tetejére simítjuk,
majd így visszatesszük a sütőbe kb 10 percre, majd kivesszük és hagyjuk
kihűlni. Ezután hűtőbe tesszük és kb 1-2 óra múlva már szeletelhetjük is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése