Hozzávalók:
-
15-20 dkg ribizli
-
5 dkg kristálycukor
-
5 dl Hullala habtejszín (min. 24 órán át hűtőben tárolva)
-
330 g cukrozott sűrített tej
Az öntethez:
Egy kis lábasban 5 percig főzzük a ribizlit majd hozzáadjuk a cukrot és további 5 percig főzzük lassú tűzön, kevergetve, majd szűrőn áttörjük, hogy a héja, “bajsza” ne kerüljön a finom szószba. Hagyjuk kihűlni.
A fagyihoz a tejszínből kemény habot verünk, majd apránként, állandó habverés közben hozzáadagoljuk a sűrített tejet. Egy jégkrémes dobozba/jénaiba töltjük a tejszínes részt, erre csurgatjuk a ribizlis szósz kicsit több, mint felét, majd egy kanál segítségével, mintha márványozni akarnánk, húzunk pár csíkot a masszába, ekkor összekeveredik kicsit a tejszínes rész a szósszal. Fagyasztóba tesszük és lefagyasztjuk. Ha nagyon keményre fagyna, akkor sem kell megijedni, mert ha tálalás előtt néhány perccel kivesszük a mélyhűtőből jó lesz, de nekem nagyon jó állaga lett!
Egy kis lábasban 5 percig főzzük a ribizlit majd hozzáadjuk a cukrot és további 5 percig főzzük lassú tűzön, kevergetve, majd szűrőn áttörjük, hogy a héja, “bajsza” ne kerüljön a finom szószba. Hagyjuk kihűlni.
A fagyihoz a tejszínből kemény habot verünk, majd apránként, állandó habverés közben hozzáadagoljuk a sűrített tejet. Egy jégkrémes dobozba/jénaiba töltjük a tejszínes részt, erre csurgatjuk a ribizlis szósz kicsit több, mint felét, majd egy kanál segítségével, mintha márványozni akarnánk, húzunk pár csíkot a masszába, ekkor összekeveredik kicsit a tejszínes rész a szósszal. Fagyasztóba tesszük és lefagyasztjuk. Ha nagyon keményre fagyna, akkor sem kell megijedni, mert ha tálalás előtt néhány perccel kivesszük a mélyhűtőből jó lesz, de nekem nagyon jó állaga lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése