Hozzávalók:
-
40 dkg köles
-
1 doboz csiperke gomba
-
3-4 gerezd fokhagyma
-
kb. 30-40 dkg friss spenót
-
1 citrom
-
kb. 200 g feta sajt
-
2-3 db paradicsom
A kölest kétszeres mennyiségű
forró, sós vízbe tesszük és puhára főzzük, ha elfőtte a vizet, kóstolgassuk és
adjunk még hozzá ha nem puha. A fokhagymát lereszeljük és kevés olajon
megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és paradicsomot és pároljuk
kb 10-15 percig, majd jöhet hozzá a megmosott, kissé összevágott spenót, addig
pároljuk, míg össze nem esik, majd hozzákeverjük a kölest, belemorzsoljuk a
feta sajtot, és ízlés szerint citromlevet adunk hozzá, majd összeforgatjuk, ha
kell tehetünk még bele sót. Apróra vágott petrezselyemzöldet is tehetünk bele!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése