Hozzávalók:
-
1 fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
40 dkg paradicsom
-
10 dkg spenót
-
1 marék bazsalikom
-
4 db tojás
-
só, bors ízlés szerint
A hagymát és a fokhagymát alacsony lángon pirítjuk,
sőt, inkább pároljuk egy kis olívaolajon, körülbelül 10 percig. Hozzáadjuk a feldarabolt
paradicsomot, majd ha már kezd szószosodni az alapunk, akkor jöhet az
összevágott spenót és a bazsalikom. Épp
csak megfonnyasztjuk őket, majd egy hőálló edénybe vagy tepsibe öntjük az
egészet. A tojásoknak egy kanál segítségével helyet csinálunk, majd beleütjük,
és addig sütjük, míg a fehérje már kemény, a sárgája azonban még lágy marad. Megszórjuk
egy kis sóval, frissen őrölt borssal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése