Hozzávalók 4 személyre:
-
40 dkg spenót
-
2-3 gerezd
fokhagyma
-
2 evőkanál
mascarpone
-
8 tojás
-
4 vékony szelet
parasztsonka
A friss spenótot lobogó, forró vízbe dobjuk. Csak annyira, hogy a nyersségét elveszítse, 1-2 perc. Leszűrjük,hideg vízzel leöblítjük és kinyomkodjuk. Szélesebb csíkokra vágjuk, majd vajon, a fokhagymával, pici sóval, borssal megpároljuk. Hozzáadjuk a mascarponét, és amikor elolvadt elkeverjük, és lehúzzuk a tűzről, poharakba kanalazzuk. Közben 3-4 perces lágy tojást készítünk. Kivesszük a forró vízből és azonnal megbontjuk a héját és a spenótra kanalazzuk, megsózzuk. Reszelt sajtot teszünk a tetejére és megszórjuk őrölt borssal. Közben egy másik, olajjal kikent serpenyőben a parasztsonkát kis lángon, mindkét oldalán ropogósra sütjük, vegák hagyják ki, anélkül is finom fogás. Hidegen, melegen, egyaránt jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése