Hozzávalók:
-
1
fej vöröshagyma
-
3-4
gerezd fokhagyma
-
5
dkg házi füstölt szalonna
-
3
tv paprika
-
8-10
paradicsom
-
só,
bors
-
majoranna
-
őrölt
kömény
-
kb
1 dl tejföl
-
1-2
ek kukoricakeményítő
-
1
kg csirkemell
-
pirospaprika
-
10-15
dkg gomba
A szalonnát
kis kockákra vágjuk és zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és vele együtt
megpároljuk, pirítjuk. Majd jöhet hozzá a felcsíkozott csirkemell és addig
sütjük, míg kifehéredik, fűszerezzük, sóval, borssal, reszelt fokhagymával,
majorannával, köménnyel és beletesszük a felkockázott paprikát és gombát és így
pároljuk tovább kb 15 percig. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük annyi
vízzel, ami ellepi és felforraljuk és közben hozzáadjuk a felkockázott
paradicsomot is. Majd a tejfölt kikeverjük simára a kukoricakeményítővel és
hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a raguhoz, összemelegítjük és már kész is. Rizzsel
és apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése