Hozzávalók 4 darabhoz:
- 4 db paradicsom
- fél-1 bögre kuszkusz
- 1 kis fej hagyma
- 1 tonhalkonzerv
- bazsalikomlevél
- só, bors
- citromlé
- 4 db paradicsom
- fél-1 bögre kuszkusz
- 1 kis fej hagyma
- 1 tonhalkonzerv
- bazsalikomlevél
- só, bors
- citromlé
A
kuszkuszt leforrázzuk annyi vízzel, ami ellepi és 5 percig lefedve állni hagyjuk.
Addig felkockázzuk a hagymát, a tonhalról leszűrjük az olajat. A paradicsomok
felső felét levágjuk, hogy legyen kalapja. Egy kanállal kikaparjuk a paradicsomok
belsejét, amit apróra vágunk és hozzákeverjük a kuszkuszhoz, az összes többi
hozzávalóval együtt. Sózzuk, borsozzuk, néhány bazsalikomlevelet felaprítunk és
azokat is hozzákeverjük. Végül egy kiskanál segítségével belekanalazzuk a paradicsomokba. Így is lehet enni hidegen,
de egy kiolajozott tespibe téve meg is süthetjük, hogy a kalapjukat rátesszük
és megszórjuk egy kis reszelt sajttal és pirosra sütjük. Köretként vagy
önmagában is megállja a helyét! Én a maradék tölteléket egy kiolajozott hőálló
tálba öntöttem, sajttal megszórtam és megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése