Hozzávalók 2
főre:
-
2
ek liszt
-
3
banán
-
pici
konyak vagy brandy vagy rum
-
4
dkg vaj
-
3
tojás
-
50
ml tej
-
csipet
só
A tojások
sárgáját keverjük ki a tejjel és a
liszttel. A fehérjét verjük kemény habbá csipet sóval és óvatosan forgassuk
bele a sárgájába. Egy kanál vajat forrósítunk egy teflon serpenyőben és egy fél
banánt karikázzunk bele és pirítsuk meg mindkét oldalát. 1-2 perc alatt.
Öntözzük meg egy picike konyakkal, de ez kihagyható, anélkül is finom. Majd
kanalazzunk rá a tojásos masszábólés kenjük szét a serpenyőben, mint a
palacsintát, hogy kitöltse az egészet. Kis lángon fedővel lefedve süssük míg az
aljamegpirul, a teteje pedig megszilárdul, ez pár perc. Hajtsuk félbe és
csúsztassuk egy tányérra. Mézzel meglocsolhatjuk és friss gyümölccsel tálaljuk.
Majd így készítjük el a többit is, míg van hozzávalónk. 2-3 omlett jött ki
belőle, attól függően milyen vastagon kenjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése