Hozzávalók:
-
1 konzerv csicseriborsó
-
2 paradicsom
-
1 piros paprika
-
1 fej vörös vagy lilahagyma
-
fél citrom leve
-
2 konzerv tonhal
-
friss petrezselyem
-
olivaolaj
-
szárított csípős paprika
-
őrölt kömény
-
1-2 gerezd fokhagyma
-
tojás
-
tálaláshoz: kenyér
A
csicseriborsót leszűrjük, kiöntjük egy tálba és egy részét villával
összetörjük. A vöröshagymát vastag karikákra szeleteljük, és egy serpenyőben
kevés olivaolajon mindkét oldalát megsütjük. Megszórjuk sóval és borssal. A
paradicsomokat és a pirospaprikát felkockázzuk és ráöntjük a csicseriborsóra. A
szárított csípős paprikát, pici köményt, reszelt fokhagymát is hozzákeverjük a
csicseriborsóhoz. Ezután meglocsoljuk a citromok levével és belekanalazzuk a
lecsepegtetett, kinyomkodott tonhalat
is. Összekeverjük, majd pirítós kenyéren egy fél tojással, friss
petrezselyemmel és grillezett hagymakarikákkal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése