Hozzávalók 2 főre:
-
2 ek olíva olaj
-
2-3 gerezd fokhagyma, lereszelve
-
10 deka bacon, felkockázva
-
só, bors, szerencsendió
-
25 dkg spagetti tészta
-
1 nagy egész tojás és 2 db
sárgája
-
sajt
Felrakunk egy lábos vizet forrni. Ez az első
lépés, mert mire a víz felforr, addigra előkészítjük a hozzávalókat. Ez alatt,
felkockázzuk a bacont, lereszeljük a fokhagymát. A tojásokat felverjük és hozzá
adunk egy jó nagy maréknyi reszelt sajtot. Összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és
reszelünk bele még szerecsendiót. Félre rakjuk. Amikor a víz felforrt,
beleszórjuk a tésztát és indult az óra. Egy közepesen vastag nagy serpenyőben
dolgozunk. Beleöntjük az olívaolajat, mehet rá a bacon, amit közepes lángon
lepirítunk kicsit. Mehet rá
a fokhagyma,ez engedi magából az illó és íz anyagokat. Lemerünk két
merőkanálnyit a tészta főzővizéből a fokhagymás baconre. Gyorsan leszűrjük a tésztát. Nem öblítjük át, nem hagyjuk állni, rögtön
mehet a serpenyőbe. Átforgatjuk, átmelegítjük.
Lehúzzuk a tűzről és ekkor öntjük rá a tojásos keveréket, amit nagyon
gyorsan forgatunk át, mert ha túl forró a serpenyőnk rögtön odakap a tojás és
egy mócsingos dolog lesz a végeredményünk. (Ezt előzi meg a főzőlé). De mi egy
szép krémes dolgot szeretnénk a tésztánkon viszont látni. Majd rögtön tálaljuk,
reszelt sajttal megszórjuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése