Hozzávalók 2 fő
részére:
·
1 db camembert sajt
·
1 ág friss rozmaring
·
2-3 ág friss kakukkfű
· őrölt fekete bors
·
0,5 dl száraz fehérbor
·
1 bagett
·
5 gerezd fokhagyma
·
2 csipet szárított oregánó
·
10 dkg jófajta szeletelt sonka
·
2 ek vaj
A camembert belső csomagolását eltávolítjuk és dupla
alufóliába ültetjük, úgy, hogy beburkoljuk vele az oldalát is és a tetejét 5-6
helyen egy kés hegyével megszurkáljuk. Az így képzett kis nyílásokba
betűzdeljük a rozmaring és kakukkfű feldarabolt ágait, és 1 gerezd fokhagymát
kis szeletekre vágva, majd meghintjük frissen őrölt borssal, majd a sajt
tetejére ráöntjük a fehérbort. A sajtot félretesszük és megdolgozzuk a bagettet: kb. másfél centi távolságban bevagdossuk úgy, hogy az alját nem
vágjuk át teljesen. 4 gerezd fokhagymát lereszelünk és alaposan kikeverjük két
evőkanálnyi puha vajjal, a szárított oregánóval, kevés sóval és borssal. Az így
kapott fűszervajat belekenjük a bagett bevagdosott zsebeibe, hogy mindenhova
jusson. Ha ez megvan, minden zsebbe beletuszkolunk egy szelet sonkát is, majd
az egész bagettet meglocsoljuk pici olívaolajjal. Betesszük a sütőbe az
előkészített camembert-rel együtt sütőpapírral bélelt tepsibe és addig sütjük, míg a kenyér jól megpirul, a
sajt pedig teljesen folyékonnyá válik belül. Forrón fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése