Hozzávalók
4 főre:
- 4 kicsi kör alakú camembert
- 2-3 alma (édesebb)
- (1 maréknyi dió)
- fűszerek: 4 gerezd
fokhagyma, bors, pici só, (4 kicsi rozmaring ág)
A sütőt előmelegítjük. A camembertet beirdaljuk
(vagyis bekockázzuk a tetejét), sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát vékonyabb
szeletekre vágjuk és a metszetekbe bedugdossuk, ( a tetejére pedig egy ág
rozmaringot teszünk). A sajtot alufóliába ültetjük. Betesszük a sütőbe és addig sütjük, míg a
teteje meg nem pirul. A diót egy száraz serpenyőben kis lángon illatosra
pirítjuk. Vigyázat, hamar megég. Ha kész tegyük át egy tányérba, mert tűzről
levéve is hajlamos megégni a forró serpenyőben. Az almát vékonyan
felszeleteljük, közepét kiszúrjuk, lehet a "diós" serpenyőben egy
kicsi vajon megpárolni. Ha a sajt kész tányérra tesszük, mehet köré az alma és
az egészet megszórjuk a durvára vágott illatos dióval. Én a diót és a
rozmaringot kihagytam de úgyis nagyon finom lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése