§
Hozzávalók:
-
1 kg burgonya
-
6 dkg sűrített paradicsom
-
1 dl olaj
-
2 tk oregánó(szárított)
-
2 gerezd fokhagyma (reszelve)
-
1 ek méz
-
2 db paradicsom (friss)
-
só, bors
A
krumplit megpucoljuk, és szép kb. 4 mm vastag cikkekre vágjuk. A
paradicsompürét az olajjal, a mézzel és a fokhagymával összekeverjük, és
beleszórunk 1 tk szárított oreganót. A keveréket ráöntjük a krumplira, és
sózzuk, borsozzuk. Az egészet kézzel jól összeforgatjuk, és vékony
paradicsomszeleteket teszünk a krumplik közé. Forró sütőben sütjük középen.
Amikor látjuk, hogy már szép piros, sütőlapáttal felkavarintjuk, és
megforgatjuk a krumplikat. Ebédnek is megállja a helyét simán vagy sajttal
tejföllel, de köretnek is tökéletes és nagyon egyszerű!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése