Hozzávalók:
-
fél kg gomba
-
1 fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 csipet szárított kakukkfű
-
2 csipet majoranna
-
1,5 dl tejszín vagy tejföl
-
só, bors
-
1 csapott evőkanál liszt
Vágjuk kisebb darabokra a gombát ( 4 fejet tegyünk
félre, vágjuk kis kockákra és száraz serpenyőben 10 perc alatt pirítsuk meg ),
majd egy fazékba tegyünk egy kis olajat, majd futtassuk meg rajta az apróra
vágott vöröshagymát, majd jöhet rá a feldarabolt gomba és pároljuk, míg elfövi
a levét, majd adjuk hozzá a lisztet , a fűszereket, a reszelt fokhagymát és
öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi és főzzük készre. Adjuk hozzá a
tejszínt vagy a tejfölt hőkiegyenlítéssel, majd ha még úgy látjuk hogy nem elég
sűrű tegyünk hozzá lisztet vagy étkezési vagy kukorica keményítőt szintén
hőkiegyenlítéssel. Ezután turmixoljuk le. Aki nem szereti ha kicsit darabos
marad, az nyugodtan le is szűrheti. A maradék pirított gombával és apróra
vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése