Hozzávalók a
piskótához:
-
5
dkg darált mandula
-
6
tojás
-
10
dkg porcukor
-
10
dkg liszt
-
1
kk szódabikarbóna
A krémhez:
-
10
dkg étcsoki
-
25
dkg mascarpone
-
5-10
dkg porcukor
-
1
ek cukrozatlan kakaópor
-
fél
cs zselatinfix
-
15-20
dkg marcipánmassza
Díszítéshez:
-
5
dkg szeletelt mandula
A tojásokat
szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd apránként beledolgozunk 1
ek cukrot. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd beleforgatjuk a lisztet, a
szódabikarbónát és a mandulát. Sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe simítjuk
és előmelegített sütőben kb 20-30 percig sütjük. A sütőből kivéve, lehúzzuk
róla a papírt és konyharuha segítségével feltekerjük és hagyjuk kihűlni. A
krémhez a csokit vízgőz felett megolvasztjuk és hagyjuk hűlni. A mascarponét
kikeverjük a cukorral, kakaóval és a csokival. A tésztát kitekerjük, megkenjük
a krém kétharmadával. Az egyik hosszabbik oldalára ráfektetjük a piskóta
hosszúságúra kisodort hengerré formázott marcipánt. Szorosan felcsavarjuk, A
maradék krémmel bevonjuk a tekercset és megszórjuk a szeletelt mandulával.
Néhány órára hűtőbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése