2016. június 6., hétfő

Csokoládés marcipános tekercs



Hozzávalók a piskótához:
-          5 dkg darált mandula
-          6 tojás
-          10 dkg porcukor
-          10 dkg liszt
-          1 kk szódabikarbóna

A krémhez:
-          10 dkg étcsoki
-          25 dkg mascarpone
-          5-10 dkg porcukor
-          1 ek cukrozatlan kakaópor
-          fél cs zselatinfix
-          15-20 dkg marcipánmassza

Díszítéshez:
-          5 dkg szeletelt mandula


A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd apránként beledolgozunk 1 ek cukrot. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd beleforgatjuk a lisztet, a szódabikarbónát és a mandulát. Sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben kb 20-30 percig sütjük. A sütőből kivéve, lehúzzuk róla a papírt és konyharuha segítségével feltekerjük és hagyjuk kihűlni. A krémhez a csokit vízgőz felett megolvasztjuk és hagyjuk hűlni. A mascarponét kikeverjük a cukorral, kakaóval és a csokival. A tésztát kitekerjük, megkenjük a krém kétharmadával. Az egyik hosszabbik oldalára ráfektetjük a piskóta hosszúságúra kisodort hengerré formázott marcipánt. Szorosan felcsavarjuk, A maradék krémmel bevonjuk a tekercset és megszórjuk a szeletelt mandulával. Néhány órára hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése