Hozzávalók:
-
3 l 3.8 %
zsírtartalmú tej, de a legjobb a házi tej
-
1 ek. só
-
2 ek. 10 %- os ecet
-
2 db csili paprika
-
2-3 szál újhagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 kk. só
A tejet melegítsük
forrásig, keverd hozzá a sót, pár perc után az ecetet. Amikor elválik a fehérje
a savótól (vagyis túrószerű darabok képződnek benne), vegyük le a tűzről. Ez
nekem elég sok időbe telt, úgyhogy csak türelmesen. Egy szűrőt béleljünk ki
gézzel vagy pelenka anyaggal vagy egy tiszta konyharuhával és szűrjük át rajta
a sajtot. Hagyjuk, hogy lecsöpögjön, majd keverjük össze az apróra vágott
paprikával, hagymával, reszelt fokhagymával és a sóval. Tegyük bele egy
szűrőbe, majd azt egy tál fölé, hogy a felesleges savó ki tudjon csöpögni. Egy
kanállal szépen kenjük el egyenletesen benne és tegyünk rá egy nehezéket, én
egy kicsi de nehezebb fazekat tettem rá ami befedte. 12 órára tegyük hűtőbe.
Szépen szeletelhető, de mégis krémes, nagyon finom sajtot kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése