Hozzávalók a tésztához:
-
15 dkg puha vaj
-
15 dkg porcukor
-
5 tojássárgája
-
1 dl tej
-
25 dkg liszt
-
2 dkg kakaópor
A marcipánkrémhez:
-
20 dkg marcipánmassza
-
15 dkg puha vaj
-
5 dkg őrölt mandula
A vajat a
porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejet, majd a
kakaóval elkevert lisztet is. A tésztát sima csöves nyomózsákba töltjük. és
sütőpapíros tepsire kb: 20 forintos nagyságú halmokat nyomunk. Előmelegített
sütőben 15 percig sütjük. A krémhez a marcipánt lereszeljük, a vajjal habosra keverjük. (Ha túl sűrű
lenne a krém, vízzel hígíthatjuk). 1-1 korongot összeragasztunk a
marcipánkrémmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése