2016. június 6., hétfő

Marcipánkrémes tallér



Hozzávalók a tésztához:
-          15 dkg puha vaj
-          15 dkg porcukor
-          5 tojássárgája
-          1 dl tej
-          25 dkg liszt
-          2 dkg kakaópor

A marcipánkrémhez:
-          20 dkg marcipánmassza
-          15 dkg puha vaj
-          5 dkg őrölt mandula


 A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejet, majd a kakaóval elkevert lisztet is. A tésztát sima csöves nyomózsákba töltjük. és sütőpapíros tepsire kb: 20 forintos nagyságú halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A krémhez a marcipánt lereszeljük, a vajjal habosra keverjük. (Ha túl sűrű lenne a krém, vízzel hígíthatjuk). 1-1 korongot összeragasztunk a marcipánkrémmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése