Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg
finomliszt
- 12 dkg vaj
- 1,5 dl natúr
joghurt
+ 1 felvert
tojás a kenéshez
A feltéthez:
- 3dl tejföl
- 3 szál
újhagyma vagy 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg
szalonna (nálam most császárszalonna, de bacon is lehet)
- só, őrölt
bors ízlés szerint
- 1 gerezd
fokhagyma
A lisztben
morzsoljuk el a vajat, majd adjuk hozzá a joghurtot és gyúrjuk össze a tésztát.
Gombóccá formázzuk és fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe 20 percre. Addig
elkészítjük a feltétet: az újhagymát megtisztítjuk/megmossuk, felszeleteljük, a
szalonnát kis kockákra vágjuk és megpirítjuk. A tésztát négy, azonos méretű kerek
lappá nyújtjuk, enyhén lisztezett tepsire helyezzük őket. Mindegyiket megkenjük
a reszelt fokhagymával kikevert tejföllel (a széleket 2 cm szélességben hagyjuk
ki), szórjuk rá egyenletesen a felkarikázott újhagymát és a szalonnát. Ízlés
szerint sózzuk, borsozzuk. A tészta széleit körben visszahajtjuk/felhajtjuk,
itt-ott egy picit össze is csíphetjük és a felvert tojással lekenjük. Előmelegített
sütőben megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése