Hozzávalók a tésztához:
-
20 dkg liszt
-
1 kk sütőpor
-
10 dkg porcukor
-
12 dkg margarin
-
2 tojás
A töltelékhez:
-
5 dkg margarin
-
4 tojás
-
10 dkg mazsola
-
75 dkg túró
-
1 cs vaníliás cukor
-
15 dkg cukor
-
2 cs vaníliás
pudingpor
-
10 dkg mazsola
A mázhoz:
-
2 ek tejszín
-
1 ek cukor
A tésztához a lisztet összedolgozzuk a sütőporral, a
cukorral, a margarinnal, a tojással, cipóvá formázzuk, 30 percre betesszük a
hűtőbe. A töltelékhez a margarint megolvasztjuk. A tojásokat
kettéválasztjuk, 1 tojássárgáját félreteszünk, a fehérjéket kemény habbá
verjük. A túrót simára keverjük a cukorral, a vaníliával, a pudingporral, a
maradék 3 tojássárgájával, a margarinnal, és végül a mazsolát is
beleforgatjuk. A sütőt előmelegítjük. Kikenünk és kilisztezünk egy 26 cm
átmérőjű kapcsos tortaformát. A tésztát körré nyújtjuk, a formába simítjuk úgy,
hogy pereme is legyen. Belesimítjuk a túrós tölteléket. A mázhoz a félretett
tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, a cukorral, és a tortára kenjük. A
sütőben kb. 55 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Gyümölccsel és
tejszínhabbal díszítve is tálalhatjuk. Csak hidegen szeleteljük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése