Hozzávalók:
-
12 dkg puha vaj
-
8 dkg cukor
-
1 tojás
-
8 dkg liszt
-
késhegynyi őrölt fahéj
-
pici só
-
½ tk szódabikarbóna
-
2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
11 dkg zabpehely
-
darált mandula vagy dió vagy darált zabpehely
a díszítéshez
-
lekvár a sütik közepére
A hozzávalókat összegyúrjuk és a tésztából diónyi golyókat
formázunk. A golyók egyik felét megforgatjuk darált mandulában vagy dióban vagy
darált zabpehelyben (ez kerül majd felülre). Sütőpapírral bélelt tepsire
sorakoztatjuk őket és a mutatóujjunkkal vagy a hüvelykujjunkkal mélyedést
nyomunk a közepükbe. Kiskanállal megtöltjük a lyukakat lekvárral. Előmelegített
sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Utána hűlni hagyjuk, mert melegen törik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése