Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
A piskótalaphoz:
-
3 tojás
-
50 ml víz
-
150 g cukor
-
150 g liszt
-
50 g darált dió
-
1 tk sütőpor
A krémhez:
-
300 ml tej
-
3 púpozott evőkanál liszt
-
150 g vaj
-
100 g cukor
-
150 g darált dió
Díszítéshez:
-
2dl Hulala habtejszín
-
1 cs habfixáló
-
3-4 kocka étcsoki
-
kb 10 dkg darált dió
A sütőt előmelegítjük. Az egész
tojásokat a vízzel és a cukorral alaposan felverjük. Habverő maximum fokozatán
ez 4-5 perc. Hozzáadjuk az előzőleg összevegyített lisztet, diót, sütőport és
elkeverjük. Beleöntjük a formába, elsimítjuk és kb 20-30 perc alatt megsütjük.
A formában hagyjuk kihűlni. A krémhez a lisztet a tejjel folyamatosan
kevergetve sűrűre főzzük. Kihűtjük. A vajat a cukorral kikeverjük, a főzött
részhez adjuk. Habverővel kicsit átdolgozzuk az egészet, hogy teljesen sima
krémet kapjunk. Végül a darált diót is beleforgatjuk. A piskótát 3 részre
vágjuk, megtöltjük a krémmel és a külsejét is bevonjuk vele, majd betesszük a
hűtőbe kb fél órára. A tejszínt kemény habbá verjük a fixálóval. Az étcsokit
vízgőz felett megolvasztjuk és egy nejlonzacskóba öntjük, aminek a csúcsát
picit kivágjuk. Sütőpapírral leterített tálcára mintákat rajzolunk és hűtőbe
téve hagyjuk megdermedni. A torta tetejét és külsejét is bekenjük a tejszínnel,
majd beszórjuk az egészet darált dióval ( de ha az oldalára nem teszünk diót
úgyis nagyon mutatós lesz ), megdíszítjük a tetejét is a tejszínnel és a csoki
díszekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése