Hozzávalók a kakaós
piskótához:
2 db egész tojás
Egészben lemérjük és ahány deka, annyi deka cukrot és lisztet mérünk ki hozzá!
3 evőkanál hideg víz
fél evőkanál kakaópor
negyed csomag sütőpor
Hozzávalók a sárga piskótához :
2 db egész tojás
Egészben lemérjük és ahány deka, annyi deka cukrot és lisztet mérünk ki hozzá!
3 evőkanál hideg víz
fél teáskanál sárga ételfesték
negyed csomag sütőpor
Hozzávalók a fehér csokoládés krémhez :
12,5 dkg mascarpone
2,5 dkg porcukor
2 dl. habtejszín
fél csomag Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
2 db egész tojás
Egészben lemérjük és ahány deka, annyi deka cukrot és lisztet mérünk ki hozzá!
3 evőkanál hideg víz
fél evőkanál kakaópor
negyed csomag sütőpor
Hozzávalók a sárga piskótához :
2 db egész tojás
Egészben lemérjük és ahány deka, annyi deka cukrot és lisztet mérünk ki hozzá!
3 evőkanál hideg víz
fél teáskanál sárga ételfesték
negyed csomag sütőpor
Hozzávalók a fehér csokoládés krémhez :
12,5 dkg mascarpone
2,5 dkg porcukor
2 dl. habtejszín
fél csomag Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
10 dkg fehér csokoládé
fél evőkanál olaj
Hozzávalók az étcsokoládés krémhez :
12,5 dkg mascarpone
2,5 dkg porcukor
2 dl. habtejszín
fél csomag Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
10 dkg étcsokoládé
fél evőkanál olaj
Hozzávalók a díszítéshez :
1 db kisebb csokoládé nyuszi
Pár darab tojás alakú cukorka
Továbbá, szükségünk lesz még : 1 db 12 cm-es tortakarika sütőformára, egy nagyobb lukú csillagcsöves nyomózsákra, és egy nagyobb tortatányérra.
Első lépésben elkészítem a piskótákat. Előmelegítem a sütőt. ( A tojások mindig más-más súlyúak ezért fontos , hogy lemérjük! ) Egy mélytálba felütöm a lemért tojásokat, hozzáadom a 6 evőkanál hideg vizet és annyi cukrot amennyi a tojások súlya volt. Az egészet egy kézi robotgéppel jó habosra kikeverem. Sűrű, habos krémszerű állagúnak kell lennie! Kimérem a tojások súlyának megfelelő lisztet, összekeverem a sütőporral, majd elfelezzük a tésztát és az egyik felébe mehet a kakaópor majd egy fakanál segítségével kettéosztva, hozzákeverem a felvert tojáshabot mindkét féléhez. A keverést belűről kifelé végzem, addig amíg egyenletes masszám nem lesz. A két piskótát külön megsütjük egy kivajazott, kilisztezett formában. A sütőt nem szabad kinyitni az első 15 percben, mert különbem összeesik a piskótánk ! A sütési idő kb. 45 perc, akkor sült meg amikor egy nagyobb hústűt beleszúrunk és a tűre nem ragad rá a tészta. Ha ragacsosan rátapad a tűre a tészta, akkor süssük tovább. Amikor mindkét piskótakarikát megsütöttem, hagytam hogy teljesen kihűljenek a formákban, majd egy éles késsel körbe vágtam a formamentén és kivettem őket a formából és ketté - ketté vágtam őket. Második lépésben elkészítem a krémeket. A fehér csokoládés krémhez a mascarponét a porcukorral habosra kikeverem egy kézi robotgéppel. Egy másik hideg fém edénybe kemény habbá verem a habtejszínt a zselatinporral. A felvert tejszínhabot hozzákeverem a kikevert mascarponés krémhez. Egy kis edényben, vízgőz felett felolvasztom az apróra tört fehér csokoládét az olajjal együtt, majd amikor langyosra hűlt, hozzákeverem a kész krémhez. Egy másik edényben hasonló módon elkészítem az étcsokoládés krémet is. A krémeket két-két felé osztom. Az étcsokoládés krémből egyenlő arányban kiveszek egy kis salátás tálkányit, félreteszem. Harmadik lépésben betöltöm a tortát. A forma aljára egy sárga piskótalapot rakok, majd erre kerül rá az egyik adag étcsokoládés krém. Egyenletesen elkenem a krémet a tortalapon, és befedem egy kakaós tortalappal.
Erre kerül rá az egyik adag fehér csokoládés krém, amit egyenletesen elkenek rajta. Befedem a krémet a másik sárga tortalappal és rátöltöm a másik adag étcsokoládés krémet, majd egyenletesen elkenem rajta. Végül az utolsó kakaós tortalappal fedem be.Jól rányomkodom és a hűtőbe teszem 30 percre. Negyedik lépésben feldíszítem a tortát. A hűtőből kiveszem a betöltött tortát és a forma mentén egy késsel körbe vágom. A maradék krémet leszedem a forma oldaláról és a torta oldalát egyenletesen körbe kenem. Maradék fehér csokoládés krémet megfelezem, és az egyik felével bevonom a torta minden oldalát. Egy vizes késsel 16 szeletre osztom be a torta tetejét.
A tortát átemelem egy tortatányérra. A maradék fehér csokoládés krémet egy csillagcsöves nyomózsákba töltöm, majd a szeletekre egy-egy csíkot húzok a tortára. Végül a torta közepébe ültetek két darab nyuszit és köréjük szórok egy pár cukor tojást. Az így elkészült tortát a hűtőbe rakom. Felszolgáláskor , vizes késsel szeletelem fel.
fél evőkanál olaj
Hozzávalók az étcsokoládés krémhez :
12,5 dkg mascarpone
2,5 dkg porcukor
2 dl. habtejszín
fél csomag Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
10 dkg étcsokoládé
fél evőkanál olaj
Hozzávalók a díszítéshez :
1 db kisebb csokoládé nyuszi
Pár darab tojás alakú cukorka
Továbbá, szükségünk lesz még : 1 db 12 cm-es tortakarika sütőformára, egy nagyobb lukú csillagcsöves nyomózsákra, és egy nagyobb tortatányérra.
Első lépésben elkészítem a piskótákat. Előmelegítem a sütőt. ( A tojások mindig más-más súlyúak ezért fontos , hogy lemérjük! ) Egy mélytálba felütöm a lemért tojásokat, hozzáadom a 6 evőkanál hideg vizet és annyi cukrot amennyi a tojások súlya volt. Az egészet egy kézi robotgéppel jó habosra kikeverem. Sűrű, habos krémszerű állagúnak kell lennie! Kimérem a tojások súlyának megfelelő lisztet, összekeverem a sütőporral, majd elfelezzük a tésztát és az egyik felébe mehet a kakaópor majd egy fakanál segítségével kettéosztva, hozzákeverem a felvert tojáshabot mindkét féléhez. A keverést belűről kifelé végzem, addig amíg egyenletes masszám nem lesz. A két piskótát külön megsütjük egy kivajazott, kilisztezett formában. A sütőt nem szabad kinyitni az első 15 percben, mert különbem összeesik a piskótánk ! A sütési idő kb. 45 perc, akkor sült meg amikor egy nagyobb hústűt beleszúrunk és a tűre nem ragad rá a tészta. Ha ragacsosan rátapad a tűre a tészta, akkor süssük tovább. Amikor mindkét piskótakarikát megsütöttem, hagytam hogy teljesen kihűljenek a formákban, majd egy éles késsel körbe vágtam a formamentén és kivettem őket a formából és ketté - ketté vágtam őket. Második lépésben elkészítem a krémeket. A fehér csokoládés krémhez a mascarponét a porcukorral habosra kikeverem egy kézi robotgéppel. Egy másik hideg fém edénybe kemény habbá verem a habtejszínt a zselatinporral. A felvert tejszínhabot hozzákeverem a kikevert mascarponés krémhez. Egy kis edényben, vízgőz felett felolvasztom az apróra tört fehér csokoládét az olajjal együtt, majd amikor langyosra hűlt, hozzákeverem a kész krémhez. Egy másik edényben hasonló módon elkészítem az étcsokoládés krémet is. A krémeket két-két felé osztom. Az étcsokoládés krémből egyenlő arányban kiveszek egy kis salátás tálkányit, félreteszem. Harmadik lépésben betöltöm a tortát. A forma aljára egy sárga piskótalapot rakok, majd erre kerül rá az egyik adag étcsokoládés krém. Egyenletesen elkenem a krémet a tortalapon, és befedem egy kakaós tortalappal.
Erre kerül rá az egyik adag fehér csokoládés krém, amit egyenletesen elkenek rajta. Befedem a krémet a másik sárga tortalappal és rátöltöm a másik adag étcsokoládés krémet, majd egyenletesen elkenem rajta. Végül az utolsó kakaós tortalappal fedem be.Jól rányomkodom és a hűtőbe teszem 30 percre. Negyedik lépésben feldíszítem a tortát. A hűtőből kiveszem a betöltött tortát és a forma mentén egy késsel körbe vágom. A maradék krémet leszedem a forma oldaláról és a torta oldalát egyenletesen körbe kenem. Maradék fehér csokoládés krémet megfelezem, és az egyik felével bevonom a torta minden oldalát. Egy vizes késsel 16 szeletre osztom be a torta tetejét.
A tortát átemelem egy tortatányérra. A maradék fehér csokoládés krémet egy csillagcsöves nyomózsákba töltöm, majd a szeletekre egy-egy csíkot húzok a tortára. Végül a torta közepébe ültetek két darab nyuszit és köréjük szórok egy pár cukor tojást. Az így elkészült tortát a hűtőbe rakom. Felszolgáláskor , vizes késsel szeletelem fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése